Jelenlegi hely

kölyökkutya etetése

madness képe
Fórum: 

Kedves Doktornő,

Itt van nekünk ez a 9 hetes foxi kutyus. Az állatorvosunk azt javasolta, hogy száraz táppal etessük csak. Jelenleg a Pro Plan kistestű kölyköknek való tápot kapja, kb naponta 5-6 kisebb marékkal eszik meg. Mellette adok még neki naponta fél szem vetmed pro vite tablettát. Mindezek mellett úgy érzem, hogy éhes, de több tápot nem eszik meg. Mivel lehetne még kiegészíteni az étrendjét? Gondoltam arra, hogy a vacsorája lehetne esetleg konzerv?
Ma reggel hányt is egy kis fehér habosat, de még a reggeli előtt. Lehet sok a sava?

Kérem adjon tanácsot, hogy hogyan etessük, mert a család szerint korog a hasa, miszerint éhes és adnunk kéne neki mást is! :)

Köszönöm!

Szép napot!
Anikó

Kedves Anikó!

Egyet kell értsek orvosukkal. Szakmailag abszolút a száraz tápok etetése a javasolt. Néha előfordulhat a kutyusnak nem ízlik annyira az adott táp, hogy abból még repetázna. Elviekben nem szükséges a konzerv adása, de nem fognak vele ártani, ha esetleg ugyanattól a gyártótól, akinek a száraz tápját is adják, a konzerv változatából is adnak. Egy próbát megér, de hangsúlyozom, hogy ne térjenek át csak konzerv etetésére, mert a szárazaknak jobb az összetételük és a fogak állapotának fenntartásában is nagy szerepet játszanak.
Kölyök kutyusnál gyakori a hab hányása reggel. Általában ezt ki szokták nőni és nem kell még vele foglalkozni. Ha egyéves kor után is megmarad, akkor lehet savkötőket adni neki, de erre ritkán van szükség.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia